top of page

Hvad er en Business Angel?

En Business Angel er en aktiv investor, der bidrager med kapital, viden, erfaring og netværk.

 

Private investorer, der udover at tilføre kapital også går aktivt ind i virksomheden, bliver ofte betegnet som Business Angels. Det er typisk velhavende personer, der tidligere selv har ejet en virksomhed og nu ønsker at udnytte deres viden og kapital for at opstarte og udvikle nye virksomheder.

 

Adgangen til kapital og viden er naturligvis ikke gratis. En Business Angel vil ofte forvente en ejerandel og/eller en plads i bestyrelsen og har normalt en investeringshorisont på 3-6 år. Det vil sige, at han går ind i din virksomhed med en klar strategi om at sælge igen, når værdien er steget.

 

Hvem investerer Business Angels i?

Det er ikke alle typer virksomheder, der egner sig til en Business Angel. Følgende tommelfingerregler fortæller lidt om, hvilken type af virksomhed, de gerne investerer i. Virksomheden har typisk behov for 0,5-10 mio. kr. i kapital*. Der er stort potentiale for vækst og afkastBusiness Angels foretrækker at have forstand på det, de investerer i. De har ofte erfaring fra samme branche. Ved stort kapitalbehov går Business Angels ofte sammen i såkaldte syndikater, det vil sige, at de deler risikoen.

 

Fordele ved Business Angels.

En Business Angel kan træffe en investeringsbeslutning meget hurtigt. Der er korte adgangsveje til kapitalen. Du får ikke kun kapital, du får også viden, kompetencer og adgang til nye netværk.

 

Ulemper ved Business Angels.

Det kan tage lang tid at finde den rette Business Angel. De investerer ikke jævnligt og leder måske ikke pt. efter en investeringsmulighed. Du skal have en rigtig god kemi med ham/hende på grund af det aktive engagement i din virksomhed, og I skal være enige om strategien. Derfor er det altid en god idé at lave en detaljeret forretningsplan.

 

Kilde: Startvaekst.dk

bottom of page