top of page

 

 

 

Casehistorie fra Business Angels Syddanmark: Business Angel Flemming Petersen investor i Fine Nordic

Vand er ikke bare vand. Og der er få områder i verden, hvor man som i Norden kan drikke velsmagende, urenset vand. Den passionerede entrepreneur, Kim Lauridsen fra Jelling er derfor i fuld gang med at bringe nordisk vand på flaske ud til kvalitetsbevidste kunder rundt omkring i verden. Ikke mindst i Kina, Japan og Singapore er interessen stor for de fine nordiske dråber i flaskerne fra Fine Nordic. Potentialet har også vakt en fynsk investors interesse, der nu er gået ind som medejer, efter at et eksklusivt netværk introducerede dem til hinanden.

Kim Lauridsen tager imod besøg på en bakketop i sit udendørs showroom ved Fine Nordics domicil i et naturskønt landskab på Jelling-egnen. Det er en kølig, tidlig efterårsmorgen, men iværksætterens har tændt bål og lagt lammeskind, tæpper og smagsprøver frem. Solen glitrer i hans dedikerede øjne, mens han fortæller om sin vision.

”Verden skal have nogle renere produkter. Der er et stigende ønske om at komme tilbage til naturen. Der er for mange fødevarer, som forbrugerne ikke længere kan gennemskue hvad indeholder, ”oplever Kim Lauridsen.

 

Derfor tog Kim Lauridsen ud som den moderne opdagelsesrejsende for at finde og opbygge en portefølje af de fineste kilder i Norden. Dem fandt han i Nordgrønland og Jylland. Fine Nordic Waters produkter stammer fra kilden Lyngmark beliggende i uberørt natur nord for polarcirklen, fra Krusmølle Kilde ved Aabenraa og fra Nornir Kilden ved Brande.

 

”Vi tester vores vand langt mere, end loven foreskriver for at sikre en høj og veldokumenteret kvalitet i vores produkter. Det betyder, at vi kan levere velsmagende varianter af gourmetvand, som man kan få som vandmenu på toprestauranter, og der er præstationsfremmende vand specielt til elite-idrætsudøvere. Og så er der luksus-kildevand til kræsne supermarkedskunder,” siger Kim Lauridsen.

 

Investorer tilfører tillid

På en global kongres for vandindustrien i Barcelona er Fine Nordics inviteret som gæstetaler og deres produkter netop blevet kåret som finalister til årets bedste nye brand, årets bedste nye koncept og årets bedste nye marketings fremstød i en international dyst med de største producenter fra 23 lande. Ligesom produkterne i sommeren 2017 vandt to Taste Awards i The Fine Water Society. Det nordiske vand er med andre ord kommet på verdenskortet.

 

Kim Lauridsen har gennem sin karriere erfaret, at han har en god næse for det næste, der vil blive efterspurgt på markedet. Han har gjort kometkarriere hos Siemens og Bestseller og fået værdifulde erfaringer med forretningsudvikling, produktlanceringer og eksportmarkeder.

 

Alligevel er det en betragteligt større portion erfaring, Fine Nordics nye investor Flemming Petersen, kan mønstre. Som tidligere indehaver gennem 35 år af en større virksomhed i tekstilbranchen han både betalt lærepenge og høstet store gevinster, som nu kommer Fine Nordic til gode. Ambitionerne om ekspansion er nemlig større end stifterens egen opsparing rækker til. Desuden skaber stærke investorer øget tillid på markedet til et ungt firma. Udover Flemming Petersen er iværksætteren er også lykkedes med at tilknytte 6 andre erfarne partnere, som har mindre ejerandele. ”Ejerandele er for mig at se den bedste måde at sikre, at partnerne tager ejerskab, men også at vise markedet, at disse profiler også køber ind på missionen bag Fine Nordic,” pointerer Kim Lauridsen.

 

Høj hitrate i investor-netværket

Det var takket være investornetværket Business Angels Syddanmark, at investoren fra Odense og iværksætteren fra Jelling opdagede hinandens eksistens. Når en kapitalsøgende virksomhed bliver vejet og fundet relevant og interessant i screeningen hos Business Angels Syddanmarks sekretariat, er oddsene for et skabe et godt match nemlig rigtig gode: Hver tredje af de kapitalsøgende, der præsenterer deres potentiale og kapitalbehov på et investormøde for de cirka 50 investorer i medlemskredsen, lykkes rent faktisk med at tiltrække kapital til at realisere planerne.

”Business Angels Syddanmark er en effektiv formidlingsplatform. Jeg havde ikke fundet Flemming Petersen som investor uden dette netværk. Medlemmerne er investeringsparate og interesserede i at spotte nye muligheder. Efter jeg havde pitchet på podiet, fik jeg tre henvendelser fra interesserede investorer, herunder også fra en kapitalfond som ville følge vores udvikling, ” fortæller Kim Lauridsen.

 

En af henvendelserne kom fra Flemming Petersen, der er tilfreds med, at Business Angels Syddanmark førte de to parter sammen:

”Det allermest interessante ved Fine Nordic er Kim. Han er dygtig og en meget kreativ ildsjæl, og da jeg hørte ham pitche på podiet, tænkte jeg, at dét projekt kan han få op at stå. Selve produkterne og de specielle egenskaber, der knytter sig til vandet fra de forskellige kilder, er også interessant,”, fortæller Flemming Petersen.

 

Investoren fremhæver desuden det faktum, at Kim Lauridsen har valgt at investere tid og ressourcer i at etablere instituttet Nordic Water Institute med et forskerhold, som bl.a. nøgternt skal undersøge det rene vands nyttige egenskaber og sundhedsværdi for forskellige typer atleter og sportsudøvere. Finansieringen af forskningen på instituttet understøttes af EU-midler. Netop denne morgen i showroomet, dukker der i øvrigt to OL-sejlere, som skal holde møde med Kim Lauridsen.

 

En stor fremtid

Det var i januar 2017, at Kim Lauridsen og Flemming Petersen mødtes. Efterfølgende gik det stærkt og en aftale om en større investering i tre trancher blev aftalt.

”Flemming Petersen validerer projektet og giver med sin kapital og knowhow en opbakning, der driver mit projektet videre til trin 2. De næste trin er en gradvis rejse, som kræver seriøse investeringsmidler,” konstaterer Kim Lauridsen.

 

Fine Nordic budgetterer med en omsætning på 36 millioner kroner i 2020 og en medarbejderstab på 15 ansatte. ”Men det kan også eksplodere yderligere og tidligere. Lige nu er vi i samarbejde med Nordic Water Institute i proces med at udvikle 3 innovative produkter til en kunde, som forhandler deres produkter i 10.000 butikker i Kina, en udvikling som understøttes af EU-midler” oplyser Kim Lauridsen

 

Som investor er Flemming Petersen glad for at se, at drivkraften gnistre med uformindsket styrke hos ildsjælen Kim Lauridsen.

”Jeg tror på, at Fine Nordic får et gennembrud på det globale marked. Der er potentiale for at sælge disse produkter i store dele af verden på sigt. Markedet bliver grundigt bearbejdet. Kim er utroligt foretagsom og er her og der og alle vegne og holder møder med de rigtige mennesker. Kim Lauridsen har sået mange frø, som jeg forventer, at virksomheden inden længe kommer til at høste. Hidtil har Fine Nordic nået de opstillede milepæle. Og det jo netop for at øge sandsynligheden for at møde lovende startups som Fine Nordic og energiske ildsjæle som Kim, jeg er medlem af Business Angels Syddanmark. Det giver en unik indgang til mange spændende initiativer,” siger Flemming Petersen.

 

Fakta om Business Angels Syddanmark:

Business Angels Syddanmark er en gruppe private investorer og familiefonde i Syddanmark. Medlemmerne investerer risikovillig kapital i virksomheder med potentiale til vækst, og de bidrager også med erfaring og adgang til personligt netværk. Investorer og kapitalsøgende virksomheder mødes på Business Angels Syddanmarks investormøder. Siden 2010 er mere end 125 virksomheder præsenteret på investormøder i Business Angels Syddanmark hvoraf mere end 40 af virksomhederne har fået tilført kapital enten fra investorer fra Business Angels Syddanmark eller anden kapitalkilde.

 

Fine Nordic pressefotos til download i forskellige formater:

JPG

TIFF

Produktfotos

 

Kontaktinformationer:

PR-konsulent for Business Angel Syddanmark:

Malene Grouleff, malene@grouleff.it, +45 28915809

 

Uddybende interview:

CEO, Fine Nordic, Kim Lauridsen: kim@finenordicwater.com,  + 45 2845 3563

Business Angel, RikkesEge, Flemming Petersen: fp@rikkesege.dk, +45 2181 1370

Forretningsfører, Business Angels Syddanmark: Klaus Holmsberg: klaus.holmsberg@mail.dk, +45 2330 9120

Prisbelønnet nordisk gourmetvand på vej mod

internationalt gennembrud

bottom of page